30. lokakuuta 2013

Hei me leivotaan!: Voileipäkakku

Aattelin aloittaa mun blogissani tällaisen uuden ohjelmanumeron... no ei vaines :D

Ajattelin kuitenkin esitellä teille salaisen(...not) voileipäkakkureseptini. Tämä on varmaan joskus jostain netin kautta löytynyt, mutta on varmasti hyväksi todettu ja kaikilta tutuilta on tullut kehuja. Tämä ohje on hyvin simppeli ja sitä on helppo muokata omaan makuun sopivammaksi.
Pohjakerroksiin olen käyttänyt vaaleata(vehnä)- ja täysjyväpaahtoleipää.

Täyte I
200 g            créme fraïche
300-350 g     palvikinkkua
1/2                paprika
1 rkl              sinappia

Täyte II
200 g            créme fraïche
200 g            ruohosipuli tuorejuustoa
                     silputtua persiljaa

Koristeluun 200 g maustamatonta tuorejuustoa ohennettuna tilkalla maitoa. Kakun päälle voi jokainen taiteilla omanlaisensa koristelunsa erilaisilla kasviksilla ym.

Olen yleensä laittanut kerroksittain vuorotellen tummaa ja vaaleata leipää, sekä joka toiseen kerrokseen kinkkutäytettä ja joka toiseen yrttitäytettä.

Jotta voileipäkakusta tulisi sopivan mehukas, on hyvä kostuttaa jokainen kerros esim. maidolla.
Voileipäkakku on myös hyvä tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin muhimaan, niin siitä tulee täydellisen mehukas ja maukas.

Nams, ei kun leipomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti